29 Kasım 2014 Cumartesi

Wartune -2D RPG Strateji Oyunu-







                   Wartune, bu aralar oldukça popüler olan 2d rol yapma oyunlarından birisi. Legend Online oyununa oldukça benziyor ancak tabi ki bir çak farklılıkları mevcut. Oyunu extradan indirmemize gerek yok ancak site, oyunu indirmiş kadar mb harcıyor.Oyunun diğer özelliklerini kısa bir şekilde özetleyelim :




          Zorluk :             

       
        Oyun Arayüzü :   ★   ★   ★   ★  


   Oynama Özgürlüğü :  


Kurgu :  


  Oyuncu Bolluğu :   ★    ★    ★


      Animasyon - Grafikler :   ★   ★   ★  


 Kullanışlı Forum :   ★   ★   ★


Bağımlılık Yaratma :   ★   ★


Ses Efektleri :   ★   ★   ★


Fiyatların Uygunluğu :   ★   ★


Orijinallik :   ★   ★


 Oyun İçi Adalet :   ★   ★   ★   ★


Kota Dostu :   ★   ★


 Bağlantı Hızı :   ★   ★   ★   ★



 Şimdi de verdiğimiz bazı kötü oylara değinelim : Öncelikle oyun Legends Online'a benzerliğinden dolayı orijinallikten geride kalıyor.Ancak tarla yapma, bina geliştirme gibi bazı durumlar oyuna yenilikçi bir hava katıyor. 





Oyundaki VİP fiyatlarının ( şimdilik 8 Euro ) oyunu hak edip hak etmediği tartışılır ancak almayan ile alan arasında ciddi bir fark oluyor. Bu online oyunların başlıca problemlerinden birisi.





Oynama özgürlüğü tek yıldızla geçti, bunun başlıca nedeni oyunun görev kısmının sadece tıklamaktan ibaret olduğu. Örneğin; demircinin yanına git denildiğine karakterimiz direkt olarak gidiyor.Bu her ne kadar bir kolaylık gibi görünse de aslında oyunu tanımamızı engelliyor.


 Oyunun başlıca bir kurgusu yoktur. Neden birileriyle savaştığımız, nasıl bir krallıktayız ya da bir krallıkta mıyız ? Ya çok detay bir yere koymuşlar ya da yapmamışlar, umarım biz bulamamışızdır.



Oyundaki saldırı efektleri ise oldukça güzel, oyunda takdir ettiğimiz şeylerden birisi de bu.





Oyunun zorluğuna tek yıldız vermemizin sebebi ise oldukça basit: oyunu ne kadar çok oynarsanız, görevleri ne kadar çok yaparsanız, yani oyunda ne kadar çok tıklarsanız o kadar güçlü oluyorsunuz. Tabi ki bir çok strateji var ancak bunların hepsi keşfedilebilir hatta bazıları direk olarak ana sayfada verilmiş. 




   


Kısacası Wartune, oyunda pek kafa yormanıza gerek olmayan, oyuna girin yeter dedirten bir yapısı var. Yine de oynanılabilir bir oyun, orta ve küçük yaş sınıfı içerisindeyseniz keyif almanız muhtemel.











 



                 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder