19 Kasım 2014 Çarşamba

Bloodmoon- Tartışmasız En İyisi

Bitefight alternatif
Bloodmoon -Vampir-Kurtadam-Avcı Savaşı

           Oynayışı bakımından her ne kadar diğer online oyunlara benzese de Bloodmoon, birkaç yönüyle diğerlerinden farklı olduğunu ispatlıyor. Oyun alışık olduğumuz Kurt Adam ve Vampirler arasındaki savaşa insanları da ekleyerek (Avcı) rekabeti üst seviyeye çıkarmış. Çoğu online oyunlarda karşılaşılan en büyük sıkıntılardan biri sürekli taraflardan birinin daha az rağbet görmesinden dolayı zayıf olması ve ister istemez çökmesidir ki bu yüzden online oyunların çoğunda bunu engellemek için fazla taraf koymazlar ve bunu en fazla 2 ve ya 3 ile sınırlandırırlar.İşte  Bloodmoon 3 tane birbirine düşman tarafları oyunculara sunarak alması gereken riski almış ve bunda da başarılı olmuş.Yani lafın kısası Bloodmoon'da hiçbir ne zayıf ne de güçlü. Oyunun + yönleri ve - yönlerini anlatmadan bunu söylemeden geçemedim.Şimdi maddeler halinde oyunu inceleyelim:


-POZİTİF-

+ 3 farklı ırk oyuna ayrı bir heyecan getirmesinin yanında 2 farklı düşmanımızın olması oyunu zevk verici bir şekilde zorlaştırıyor.

+ Oyun web tabanlı olmasına rağmen grafikler üzerinde ciddi bir emek var.Animasyonlar özellikle çok diikat çekici ve kota sınırı olanlar için bu animasyonları kapatma özelliği dahi eklenmiş.

+Oyunun bir artı yönü ise kullanılan ses efektleri.Savaş sırasındaki ses efeklerinden ziyade görev sırasındaki sesler oyunu gerçekçi kılabiliyor. Eğer oyunu gece oynuyorsanız ve yalnızanız etkilenmemeniz elde değil.

+Oyunun en sevdiğim yanlarından biri de oyunda öne çıkmak için oyuna para yatırmak zorunda olmayışınız. Oyundaki özellikli ticaret eşyası olan "Kan Taşı" görevler sırasında size verilebiliyor ve bunları kullanabiliyorsunuz.

+Oyun strateji oyunu gibi görünmese de oyunda savaştan çok strateji ve taktik ağır basıyor.Bunu oyun içinde daha rahat görebilirsiniz.

+ Klan (birlik) sistemi güzel oturtulmuş. Çok güçlü bir klan bile hep birlikte savaşa dahil olmasa yenilebilir bir hale gelebiliyor.

+ Oyunda belirli bir yerlere gelebilmek için saatlerinizi ayırmanıza gerek yok.Günün belirli saatlerinde aralıklarla girmeniz yeterli.

+ Level sistemi uygulanıyor.Bu da sürekli bir hedefimizin olmasına olanak sağlıyor.


Bunlar aklıma gelen iyi yönleriydi. Tabi ki bazı olumsuz yanları da mevcut.Onlara da şöyle bir değinelim.

Bitefight alternatif
Online Savaş Oyunu

-NEGATİF-

+Forumunun kullanışlı olmaması.Forumda bir kaç genel bilgi verilmiş ve kurallar yazılmış.Onun dışında bir sohbet ortamı yok.

+ Üst düzeyde bağımlılık yapabilir.

+ Tarayıcınıza da bağlı olarak çok nadir de olsa bazen oyunda kopmalar meydana gelebiliyor lakin sayfayı yenilemeniz bunu gideriyor.

+ Daha öncede bahsettiğim "Kan Taşı" nın cep yakan fiyatları var. Ama tabi ki almanız zorunlu değil ve oyun sırasında kazanabilmeniz bu açığı kapatıyor.

+ Oyun pek kota dostu olmadığından dolayı mobil sürümü elverişli değil. Android telefonunuzdaki tüm internetinizi bir anda kaybedebilirsiniz.



Oyun genel olarak böyle. Ancak belirtmeliyim ki bu saydığımız negatif yönleri tamamen oyunda ciddi bir eksiklik olmamasından dolayı yazılmış küçük detaylardır. Oyuna daldğınız zaman tüm bunları unutacağınıza şüphem yok :) 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder