22 Kasım 2014 Cumartesi

OSM -Browser Futbol Menajerlik Oyunu-

 




           Eski ismiyle OFM şimdiki ismiyle OSM internet üzerinden oynanabilen, basit tabanlı bir futbol menajerlik oyunu. Bugün tanıtacağımız bu oyunu onlarca menajerlik oyunlarından ayırt edici birçok özelliği olduğu için seçtik. Öncelikle OSM tamamen güncel ve gerçek takımlarla oynanan bir menajerlik oyunu. Yani tüm futbolcular şimdi hangi takımdaysa oyunda da o takımda başlıyor. Bu özelliği size "ya ne olacaktı ?" dedirtebilir ancak bu bizim gördüğümüz nadir şeylerden biridir menajerlik oyunlarında. Oyunun pek çok artı yönleri var ve hiç zaman kaybetmeden bu özellikleri sıralayalım :

-POZİTİF
+ OSM'de lig sistemi çok güzel oturtulmuş. Oyuna ne zaman başlarsanız başlayın sürekli girilebilecek bir Türkiye ya da İspanya vb. ligler mevcut. Bu liglere girip boş( müsait ) bir takımı seçerek hazırlık maçlarından sonra lige başlayabilirsiniz.


Takım yönetim Oyunu
+ OSM'de maçlar gece saat 12 gibi simule ediliyor.Günlük maçların olması oyunu iyice güzelleştiriyor.


+ Oyuna ismiyle birlikte değişen pekçok özellikte mevcut. Dostluk maçlarını bilgisayarlara karşı anında, rakip karakterlere karşı da, rakibiniz kabul ettiği sürece maçları anında yapabiliyorsunuz. Böylece günde birden fazla maç bile yapmış olabiliyorsunuz ve stratejilerinizi,taktiklerinizi gözden geçirmiş oluyorsunuz.                                                                                        

   + Oyunun android telfonlar için apk çıkarması gibi güzel bir yeniliği var. Artık bilgisayar da olmaksızın telefonunuz üzerinde oyunu oynayabiliyosunuz.Oyunun çok komplike olmaması da bu durumu daha verimli kılıyor.               Teknik Direktörlük Oyunu


+ Az önce de bahsettiğimiz üzere oyun biraz basit.Ancak herkese basit olduğu için rekabet asla bitmiyor. Mesela; bir oyuncunun özellikleri hücum ve savunmayla sınırlı. Yani hız,güç gibi detaylara inilmemesi oyuna daha az zaman ayırabilmemize olanak sağlıyor.
+Artık oyunda parayla alınan biletleri bazı yollarla kazanabiliyoruz bu da oyunda tam eşitliği getiriyor. Sırf bunun için bile bu oyun övgüyü hakediyor.
+ Oyunda tabi ki transfer, teknik ekip(antrenör, doktor, avukat...),stadyum,antreman gibi ana özelliklerde mevcut.
+Oyunda tek bir hesaptan farklı sayıda takım yöneticisi olabiliyorsunuz. "Bilet" ile yapılabilen bir şey ancak biletin kazanılabilir olması bunu bizim için ücretsiz durumuna getiriyor.
Teknik direktörlük oyunu

   

               OSM de eskilere dayanan bi oyun olduğu için oyunun belirli bir oyuncu kitlesi var. Ve bu kitlede gittikçe genişliyor diyebiliriz.Oyundaki bazı detaylar ise oyuna farklı bir hava katıyor. Mesela  sponsor ayarlama, gizli antreman yapma, antreman tesisi geliştirme ve daha fazlası...

,teknik direktörlük oyunu

-NEGATİF-
- Oyunda doğru taktiği bulmanız biraz zaman alıyor, bu nedenle başlarda biraz sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz oluyor.
- Lig başladıktan sonra bazı oyuncular oyunu terketiği için biranda kendinizi sadece bilgisayarlara karşı oynarken bulabilirsiniz.Bu da zevksiz bir durum.
- Oyunda sağ kanat- sol knat ayrımı yok.Orta saha oyuncusunu orta sahanın dilediğiniz yerine koymak gibi anlamsız bir seçeneğiniz var.


            Oyunun pek göze çarpar bir kötü özelliği yok ama daha önce belirttiğimiz gibi menajerlik oyunlarında daha detay düşüncelere dalmak istiyorsanız tavsiye edebileceğimiz bir oyun değil lakin sizi sıkabilece bir oyun da değil.Oyun 10 üzerinden 8 verilebilecek bir kıvamda...



teknik direktörülük oyunu











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder