21 Kasım 2014 Cuma

Ogame -Web Tabanlı Strateji Oyunu-

Browser oyunu
Ogame-Uzay Savaş Oyunu

           Tüm dünya çapında geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan ogame şimdiki online ounların çoğuna öncülük edip yol göstermiş, browser oyunlarının en temel özelliklerini barındırmıştır. Yıllardır popülaritesini kaybetmemesi de bunun başlıca kanıtı. Oyunun en çok gözümüze çarpan yanı, oyuncu sayısı ve veri tabanının basitliği. Oyunun kalabalıklığı da server sayısından anlayabiliyoruz. Günümüz de yapılan web tabanlı oyunlarda Ogame den etkilenmemiş tek bir oyun bile yok. Şimdi oyunu inceleyebiliriz :



-POZİTİF-

+Mobil giriş ve İpad uygulaması halinde tabletinizden oyunu oynayabilmeniz pek de yaygın bir durum değildir ama Ogame' i artık her yerde oynayabiliyosunuz.

+ Oyunun arkasında bir firma bulunması oyuna olan güveninizi daha da artırıyor ve oyun sırasında bir sürprizle karşılaşma ihtimalinizi kaldırıyor.

+ Oyunun zorluğu gün geçtikçe artıyor desek yanlış olmaz. Artık oyunu oynayan hiçkimse yeni değil diyebiliriz. Bu da her yaptığınız işlemi size bir kere daha düşündürtüyor.

+ Oyundaki çekişmelerin ucu bucağı yok. Oyunun başları biraz sıkıntılı da olsa sonradan bu oyunun neden bu kadar ünlü olduğunu anlıyorsunuz.

+ Eskiden oyunun grafik bakımından diğer oyunlardan geride kalması, oyunun yapımcılarını sıkmış olsa gerek çünkü oyunun yeni tasarımında resimsiz,animasyonsuz sayfa yok denilecek kadar az. Bu da bizi oyuna bağlayan en önemli unsurlardan birisi. 

+ Oyunda en çok dikkat ettiğim şeylerden birisi de oyunun forum kısmıdır. Ogame bu konuda gerçekten üstüne düşeni yapıyor ve forumunu en aktif şekilde oyunculara sunuyor. Oyunla ilgili her şey bu forumda mevcut.


     Oyun 2006 yılında süperbrowser game ödülünü alarak adını iyice duyurmuştur. Eğer oyunu hiç oynamadıysanız, ilk girdiğinizde size çok tanıdık gelen ekranlardan bri gelecektir ve hemen oyunun ne kadar orjinal olduğunu hissedeceksiniz. Bunların yanında bu efsane oyunun bazı eksik yönlerinden de bahsetmeden geçmeyeceğiz :

Robot,
Ogame tüm rakiplerini eliyor!

-NEGATİF-

- Oyuna bir yerden sonra ister istemez para yatırma gereği duyuluyor. Hayatı boyunca internete parasını değdirmeyipte yüzlerce lira bu oyunda harcadığı bir gerçektir. Bundan da yola çıkarak oyunun bağımlılık derecesini çıkarabilrisiniz.

- Oyunun zor olmasından pozitif yönlerde bahsetmiştik ancak oyuna ilk girdiğimizde bizi rastgele bir güneş sistemindeki gezegene atıyor ve eğer bu bölgeye yakın profosyenel bir oyuncu kitlesi varsa ( ki bu aralar epey var) siz gelişir gelişmez peşinizi bırakmıyorlar ve saldırıyorlar.Bu da sizi biraz yoracak bir durum.

   - Oyunun site içi hiç bir problemi yok ancak oyunun pek kota dostu olduğu söylenemez. Büyük bir problem değil ama yine de yazmak istedim.
- Oyuna malesef ciddi bir emek vermek gerekiyor ve oyunda sık sık aktif olmanız gerekiyor. Bu da oyunun bir diğer rahatsız edici yanı.


Robot, Araç
Yüzbinlerce çevrimiçi oyuncu
              Ogame in iyi ve kötü yanlarını bu şekilde sıraladık. Genel olarak bir şeyler söyleyecek olursak oyun, hedefine çoktan ulaşmış ve kendisini kanıtlamış bir durumda. Bu nedenle oyuna zaten kötü demek gibi bir şansımız kalmıyor, oyunu beğenmeyen olsa olsa uzaydan etkilenmeyen bir kişidir o kadar.Bu nedenle oyun bir kaç kötü özelliği olsada tam puan almaya aday bir oyun.




 OYUNA GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN 
          

Robot,
Ogame- Browser Uzay Oyunu
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder