24 Kasım 2014 Pazartesi

Tribal Wars 2 -Oyun İnceleme ve Tanıtım-



Travian tarzı,Travian alternatifi



                Tribal Wars (Klanlar) eski adıyla Klan Savaşları orta çağda geçen stratejiye dayanan savaş oyunu. Günümüzde pekçok örneği olan orta çağ oyunlarının esinlendiği oyun da diyebiliriz. Tribal Wars gerçekten adını çoktan kanıtlamış profosyonel bir oyun ancak bugün ki makale konuğumuz Tribal Wars'un geliştirilmiş haliyle piyasaya çıkan ikinci oyunu Tribal Wars 2.

               Tribal Wars 2 hem grafikleri açısından hem de bazı oynanış şekilleri bakımından ilk oyundan farklılıklar içeriyor.Bu farklara değinmeden önce belirtelim ki Tribal Wars'un ilk oyunu hala oynanmaya devam ediyor hatta yeni server açılma hazırlığı bile yapılıyor. İki oyunun da birlikte sektör içinde kalması her ne kadar güç gibi dursada aralarındaki dağlar kadar farklılıklar sanki çok değişik oyunları oynuyormuşuz hissi yaratıyor. Yeni oyun gelmesine rağmen ilk oyunu tercih edenlerin de olacağına hiç şüphe yok.

              Daha fazla uzatmadan önce yeni oyunumuzdaki artılardan bahsedelim, sonra bu oyunun dezavantajlarından bahsedelim, en son da kendi yorumumuzu eklemeden geçmeyelim. Sonrasında hangisinin iyi olduğuna karar vermek tabi ki sizlere kalmış.


travian tarzı, travian alternatifi


-POZİTİF-

+ Oyunun en büyük gelişmesi tartışmasız ki grafikleri olmuş. Tribal Wars, yeni çıkan ve üst üste piyasaya çıkarılan oyunlar yanında zamanla sönük kalması, kuşkusuz onları böyle bir yeniliğe itti. Oyunun grafiklerinde inanılmaz bir artış olmuş, gerek anasayfada gerek de oyunun içinde ciddi bir emek yatıyor. Animasyonlar o denli büyük ki ayarlar sekmesinde sanki video oyunu oynuyormuşuz gibi "grafik ayarları" sekmesi var.Kotalı oyuncuları da düşünerek Animasyon Seviyesi, ağaçların detay seviyesi,binaların detay seviye gibi pekçok ayar mevcut. Böylelikle oyuna bağlanmanız da kaçınılmaz oluyor. 

travian tarzı , travian alternatifi

+ Oyunda en beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz özelliklerden birisi de oyunun başlangıcında bulunan eğitim bölümü.  Her oyunda son zamanlar fix haline gelen eğitim bölümü bazı oyunlarda o kadar çok abartılıyor ki oyunu tanıtmayı geçip resmen bize oyunu oynatıyor.... Bu şeklilde de oyunun hiç bir anlamı ve stratejik yanı kalmıyor. Tribal Wars 2, bir kaç dakikamızı alan gerçekten oyunu tanıtmaya yönelik bir yardımcı ayırmış bize, bittikten sonra da çekilip gidiyor.

+ Bahsetmemiz gereken şeylerden biri de oyun gerçekten hızlı, orta seviyeli bir internet bağlantınız olduktan sonra rahatlıkla oynayabilirsiniz. Animasyon seviyelerini düşürnmenizi tavsiye etmem zira oyun bu halde gerçekten çok zevkli.

+ Oyunda toplam 13 tane asker çeşidi bulunuyor bu da gayet tatmin edici bir sayı. Hepsinin ayrı özellikleri bulunuyor. Yavaş,hızlı,menzilli,atlı,mızraklı,kılıçlı... gibi zengin bir birlik oluşturabilirsiniz.

tribal wars 2 askerler, units

+ Parayla satın alabiliğimiz "Taç"ı oylama,anket tarzı aktiviteleri yaparak kazanabiliyoruz.

+Oyunun bir yeni ve gayet orjinal bir özelliği olan zaman çizelgesi bulunmakta.Bu çizelgede neyi ne zaman yaptığımız bulunuyor.

+ Oyunda istatistikler kısımı geliştirilmiş, yaptığınız görevlerin yüzdesine kadar her şeyi görebilmeniz mümkün.

+ Oyunun bir diğer özelliği haritada bulunan diğer köyleri gruplamak. Saldırı köyleri,savunma köyleri gibi grup yapıp haritadan diğerlerini ayırmamıza olanak sağlıyor.Cidden özgün ve profosyonel bir yenilik olmuş.

+ Oyuna gelen özelliklerden birisi de anlık sohbet penceresi, klandakilerle teker teker mesajlaşmak yerine hepsinin birlikte bir sohbet odasında bulunmasının iletişimi kolaylaştıracağına şüphe yok.

travian tarzı, klanlar alternatif

+Oyun yeni açılmış olmasına rağmen hem ilk oyundan gelenler hem de diğer oyuncular tarafından bir akın var diyebiliriz. Görünüşe göre bu oyuncu artışı belirli bir süre daha devam edecek. Tavsiyemiz oyundaki yerinizi bi an önce almanız.

klanlar askerler, tribal wars askerleri


                     Oyun da yapılan yenilikler tabi ki bunlarla sınırlı değil, ancak şunu da belirtelimki oyunun reklamını yapmıyoruz , bu yeniliklerden bazıları gereksiz, bazı yenilikler de kişiden kişiye değişebilir. Örneğin: oyunda arka planda çalan müziği bazılarımız beğenmeyebilir ancak müziğin, sitedeki sayfaya göre değişmesi bizleri etkilemiyor değil. Aynı zamanda müziği ve ses efektlerini ayarlar menüsünden kapatabilme imkanımızda var. Şimdi de oyun ile ilgili bazı olumsuz görüşlerimizi belirtelim.


-NEGATİF-

- Oyunda bizleri para yatırmaya ittiren birçok öğe var. Genelde bunlar hızlı kaynak kazanımı tarzı çabuk gelişmeye yönelik şeyler ancak bunlara ek olarak gelen "Subaylar", oyunun gidişatını oyuna yatırdığımız paraya bağlıyor. Savaştaki kayıpları azaltan subay, ordunun savaş gücünü artıran subay vs oyundan bir anda uzaklaşmanıza neden olabilir. Keşke olmasa dediğimiz özelliklerden birisi bu.

- Oyunun simulasyon sisteminin değişmemesi, bazı iyi oyuncuların sizi anında oyun dışı bırakmasına neden olabilir. Zira onların oyuna alışma gibi bir süresi olmuyor.

- Oyunda event sistemi bulunmadığı için bir süre sonra monoton hale gelebiliyor. Eğer arkadaş ortamınız varsa sorun değil ancak bu durum online oyunlarının genel sorunu olduğu için aslında yapılacak pek bir şey yok.

- Oyun yeni olduğu için düzeltilmesi gereken bazı tarayıcı kayanklı sorunları çıkabiliyor. Henüz biz karşılaşmasak da böyle problemi olan kimseler var.



                 Tribal Wars 2'nin gelen yeni özelliklerini inceledik, son olarak şunu da özel olarak belirtelim ki oyun, hesap güvenliği açısından oldukça titiz. Son zamanlarda birkaç oyunda karşılaşılan bazı üzücü durumlar (paranızın oyun tarafından çalınması gibi) Tribal Wars'ta başınıza gelmeyeceğinin garantisini verebiliriz. Sitemizin yorumu ise : "Kesinlikle denenmesi gereken bir oyun"



                      






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder