25 Aralık 2014 Perşembe

İkariam - Online Strateji Ve Savaş Oyunu-

    
browser savaş oyunu



            Bugünkü incelememizde günden güne oyuncu sayısı artan ve popülerliği git gide artan bir oyun olan İkariam'ı tanıtıp değerlindereceğiz.  Oyunun açıldığı tarihten (2008) bu yana oyunda pek bir değişim olmadı açıkcası ancak şöyle bir baktığımızda da değişmesi gereken pek de bir şey yok aslında. İkariam, browser tabanlı bir strateji oyunu ancak bu oyunu diğer tarz oyunlarla karşulaştırmamak gerekir lakin browser üzerinde animasyon tabanlı çıkmış ilk strateji oyunlarından biri.Oyunun bir ilginç yanı ise kurgusunun Yunan Tanrıları'na dayalı olması Öncelikle değerlendirmelerimizde bulunup sonra da gerekli açıklamaları yapalım :




         Zorluk :   ★   ★   ★           
       


Oyun Arayüzü :   ★   ★        



Oynama Özgürlüğü :   ★   ★   ★



Kurgu :   ★   ★   ★   ★
 
 

Oyuncu Bolluğu :   ★    ★    ★   ★


Animasyon - Grafikler :    



 Kullanışlı Forum :   ★   ★   ★



Bağımlılık Yaratma :   ★   ★   ★   ★
 
 

 Ses Efektleri :   -------



Fiyatların Uygunluğu :   ★   ★   ★



Orijinallik :   ★   ★   ★   ★



Oyun İçi Adalet :   ★   ★  



Kota Dostu :   ★   ★   ★



Bağlantı Hızı :   ★   ★   ★   ★



browser savaş oyunu

Oyun gözüktüğü üzere ortalamanın üstünde bir oyun yani oynanmasını kesinlikle tavsiye ediyoruz zira ogame ve ya travian gibi oyunlarda bulamadığınız heyecanı burada bulabilirsiniz. Oyun içindeki rekabet diğer oyunlara göre daha çabuk başladığından sıkılmanız neredeyse imkansız.



browser savaş oyunu
 


Bu kadar övgüden sonra da bazı acı gerçekleri söylememiz gerektiğini düşündük. Oyunda karşılaşılan en büyük problem versiyon güncellemesi. Her yeni versiyonda puanların sıfırlanıp her şeye yeni baştan başlamanız oyunun ileriki tatlarını ucu açık bırakıyor. Oyuna yatırdığınız paraları da düşünüp ara ara pişman olabilirsiniz bu nedenle.


browser savaş oyunu



Oyunun grafikleri aslında başta çok hoş duruyor ancak bazı küçük detayları gözden kaçırmışlar gibi duruyor. Mesela oyun haritasını oynattığınız zaman herşeyin hareket edip havadaki kuşların aynı yerde kalması hemen hemen herkesin gözüne çarpmıştır.


Oyuncu sayısının bolluğu rekabeti artırmakl birlikte ittifakları ve dayanışmayı da artırıyor, oyunda tek başınıza yükselmeniz çok zor ama bir arkadş grubuyla katılmanız işlerinizi çok kolaylaştıracaktır.



browser savaş oyunu



Oyunun forumu gayet aktif, sizlerden tavsiye bekliyorlar, görüşlerinize cevap veriyorlar kısacası tam bir oyun forumu ancak arayüzü biraz tuhafımıza kaçtı.



Oyun içi adalet versiyon değişikliklerinde dolayı biraz tartışılır. Ancak şunu da belirtmeliyizki versiyon değişikliği bütün oyunlarda olan bir olay ve yapılabilecek pek de bir şey yok.



browser savaş oyunu



Oyunun animasyonlarında aşırıya kaçılmamış bu nedenle bağlantı hızı gerçekten iyi, haritaya girişlerde vs. sitede donma olmuyor.




 
 





1 yorum: