26 Aralık 2014 Cuma

Desert Operation -Online Savaş Oyunu-

    
online savaş oyunu internet üzerinden


               Desert Operation son zamanlarda çıkmış klasik bir web tabanlı strateji oyunu. Daha önce bu tarz oyun oynayanlar için gayet basit bir yapısı mevcut ancak ilk defa bu tür oyunlara karışan birisi için oyun biraz kompleks gelebilir. Çok çok eski oyuncular için bir benzetme yapmak gerekirse zamanın "Kırmızı Alarm" adlı strateji oyununa gayet benzer, ancak tabi ki grafiksel açıdan son zamanlarda gelişen sektör bu oyunu da etkilemiş ve oyunun arayüzü biraz karışık gibi gelse de zamanla alışacağınız hatta sonraları " iyi ki böyle yapmışlar" diyebileceğinizi pek çok şey var. Hemen oyunun değerlendirmesini yapıp gerekli açıklamalara geçelim :




      Zorluk :   ★   ★   ★   ★


         Oyun Arayüzü :   ★   ★   ★     



     Oynama Özgürlüğü :    ★   ★  



  Kurgu :  
 
 

   Oyuncu Bolluğu :   ★   ★   ★


 
  Animasyon - Grafikler :  ★   ★   ★



 Kullanışlı Forum :   ★   ★   ★   ★   ★



  Bağımlılık Yaratma :   ★   ★   ★   ★

 
 

 Ses Efektleri :   -------



Fiyatların Uygunluğu :   ★   ★   ★



Orijinallik :  





  Oyun İçi Adalet :   ★   ★   ★   ★



  Kota Dostu :   ★   ★


 
                                                             Bağlantı Hızı :   ★   ★   ★





online savaş oyunu internet üzeirnden





               Oyunda sizin de dikkatinizi çekeceği gibi pek bir orijinallik durum yok. Ancak hakkını vermek gerek oyunda para yönetimi ve para kazanma sistemi diğer oyunlardan biraz daha farklı şekilde yürüyor ve bu da uygulayacağınız stratejiyi doğrudan etkiliyor.Bunu da belirtmeden geçmeyelim dedik.



Oyunda bol bol grafiklerin kullanılması tabi ki oyunun akıcılığını sağlamış ancak ne var ki sınırlı internet kullanan dostlarımız için bu pek de iyi bir şey değil.



gemiler desert operation




Bir başka yerdiğimiz konu ise oyunun belirli bir kurgusu yok yani kimin niçin savaştığı vs. aslında belirli değil sadece en iyi kim bunu öğrenmek için savaş yapmak başta mantıklı gelebilir ama öyle mi ?



Oyun belirli bir süre sizi ekran başında tutuyor, şöyle ki eğer oyunda bir varlık gösterebilirseniz oyuna iyice bağlanıyorsunuz, bunları göz önünde bulundurmakta fayda var.




desert operation oyun içi resim




Oyunun zorluğuna gelirsek, oyunda ki rekabeti tam tadında bırakmışlar diyebiliriz. Gelişiminiz için yeterince size süre sunuyorlar bu nedenle oyundaki mağlubiyetleriniz tamamen sizin sorumluluğunuz haline geliyor.



Looki adı verilen forum sitesi aslında görmek istediğimiz oyun forumu sitesi.... basit,kullanışlı,dolu dolu...  Bir çok oyun forumlarına taş çıkaracak derecede bir forum sitesi, buradan tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.



oyun içi resim desert




Her ne kadar yeni bir oyun olsa da birçok oyuncusu bulunmakta ve oyun gayet de zevkli geçiyor, oyun içi sohbet vs. her şey düşünülmüş.




Desert Operation İnceleme ve Değerlendirme





Kısaca değerlendirmek gerekirse Desert Operation yapacağı bir kaç yenilikle geleceğin Ogame'i olmaya aday bir browser oyun. Oyunu mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.




desert operation gif














 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder